EFT - "Emotional Freedom Techniques"
- metoden för alla känslomässigt orsakade problem...
...och förhindrade möjligheter. 

Vad tyckte kursdeltagarna.

Under åren har det kommit in många glädjande rapporter. Här är några.

Hej Per!

Nu har vi smält intrycken från kursen och lämnar lite feedback. Vi tyckte kursen var jättebra. Jag har ju fuskat på egen hand innan med EFT, EMO trance. och TAT så helt överraskad blev jag inte. Det var intressant att lyssna och se i verkligheten.

Jag tycker att jag kunnat eliminera många jobbiga känslor som jag inte haft någon förhoppning om att någonsin slippa. De jobbigaste akuta problemen är för mig borta, men det finns fortfarande en stor skog att hugga ner med mindre känslor som dyker upp i stort sett hela tiden. Det känns emellertid fantastiskt bra att veta att "det går" att lösa upp dem med lite envishet, även om det verkar svårare att komma åt de lite mer diffusa grejorna (det skulle jag vilja lära mig mer om). En viktig tanke nu är i alla fall att man inte behöver känna den uttröttande hopplösheten utan att det mer är en fråga om tid innan man kan neutralisera de negativa känslorna.

Lite egna tankar: Man inser vilken enorm nytta energi-teknikerna skulle kunna göra för världen i framtiden men samtidigt är det nog så att människan inte vill ta till sig nya idèer förrän man är mogen för det hur uppenbart bra och enkelt det än är. Dessa metoder kräver att man är av den reflekterande personlighetstypen som kan betrakta sig själv lite utifrån för ett målmedvetet förändringsarbete. Många är lyckliga nog att leva mest i nuet och tål att studsa sig fram genom livet. För oss andra lite känsligare människor är EFT rena välsignelsen.

Jag skulle kunna tänka mig en kurs i Emo trance om det skulle bli aktuellt i framtiden. Det är ju en enorm fördel att kunna lösa upp blockeringar utan att behöva spåra upp specifika händelser som är svåra att hitta.

Tack igen för kursen!    Med vänliga hälsningar Bengt Andersson.

Per: Får jag ta med din respons på hemsidan?
Tina: Hej Per!!  Klart att du får ta med mitt mail. Det är roligt att kunna vidarebefodra den härliga känslan som fanns kvar efter att vi kommit hem.
Ha det bra och fortsätt med dina utbildningar. Dom är guld värda......

Tinas mail efter kurs:
Hej Per !! Nu känner jag att jag börjar landa efter kursen. Det var en härlig upplevelse att få ta del av dessa metoder och få insikt i hur underbar vår kropp och vårt sinne är. Jag har redan börjat knacka på, än så länge, mindre problem. Har några större saker jag ska ta tag i snart. Men Rom byggdes ju inte på en dag, och jag känner att jag vill skynda långsamt så jag gör rätt från början.

Vad gäller kursen och dess upplägg är jag mer än nöjd. Du är en underbar kursledare som på ett härligt och roligt sätt tar oss igenom alla detaljer. Det kändes skönt att veta att det inte behöver vara blodigt allvar i allting, utan att man faktiskt får lov att skämta och vara ironisk, även under behandling.

Om man ska ta på en liten sak som kan ändras, så är det att man kanske kan köra från 9 till 17 på söndagen, så att de som har långt hem inte behöver stressa när det blir sent. Att börja kl 10 och sluta 18 på lördagen är bra i motsatt riktning. Man behöver inte gå upp i ottan för att hinna (om man inte har extremlångt vill säja). Att börja med frukost var ett jättebra alternativ, man hinner landa lite innan kursen drar igång. Frukt och vatten på varje bord var också en uppskattad detalj.

Vad gäller kursmaterialet så är dina manualer lättlästa och lätta att förstå. Det är lätt att gå tillbaka och hitta det man letar efter. Det är bara beröm som gäller.

Ett jättestort tack för denna underbara kurs !!!

Tina Nyberg Grästorp, Västerby Hunddagis & Pensionat  www.vasterbyhunddagis.se

Per: Får jag ta med ditt feedback-mail på hemsidan?
Gunilla: Hej Per! Ja du får väldigt gärna ta med det på din hemsida. Jag blir bara glad om du kan ha nytta av det. MVH! Gunilla

Gunillas mail efter kurs:
Hej Per! Tack för en trevlig kurs! Idag har jag jobbat med Anette Samuelsson och hon vidare befodrade det mail du skickat ut. Så nu sitter jag framför datorn och skriver ner några rader till dig.

Jag har nog aldrig tidigare lärt så mycket om mig själv på två dagar som jag gjorde under denna helg. Framförallt att stanna upp och reflektera över hur jag har det. Jag har läst allt materialet vi fick inför kursen och det vi fick med oss. Jag har knackat mina rundor men framför allt har jag haft nytta av ditt ankare, behöver bara tänka tanken nu så känner jag mig mycket lyckligare. Någon terapeut blir jag nog inte i nuläget, har alldeles för mycket annat i huvudet men att jag kommer att använda mina kunskaper på både mig själv och andra det har jag inga som helst tvivel om.
Jag vill tacka dig för underbara dagar och jag är nästan övertygad om att vi någon dag kommer att träffas igen.
Ha det så bra!

Med vänliga hälsningar!   Gunilla Persson Nordevik

Hej Per!

Tack för en underbar kurs och helg!!!

Det var en mycket lärorik kurs med massa nya kunskaper.
Jag arbetar som sjuksköterska, just nu inom psykiatrin.

Genom denna kursen har jag fått hjälpmedel att kunna hjälpa och underlätta min egen och andra människors vardag på ett enkelt och mycket effektivt sätt!
Det finns egentligen inga begränsningar för hur mycket positivt vi kan använda denna kunskap till. Tänk vad mycket lidande vi kan lindra... och att få ge andra människor tillbaka kontrollen över sitt eget liv och sitt mående och förmågan att själv kunna påverka sitt eget liv!
Kursen gav hopp - för mej och att förmedla till andra! Tack så mycket!

P.S Dagarna var långa men gick fort! Mycket kunskap skulle förmedlas och det var mycket lärorikt när vi fick "leda" varandra genom behandlingar! D.S
P.S 2 Jag är intresserad av terapeut-utbildningen och gärna vill veta nya datumet.

MVH Camilla Rydberg, Vänersborg

Hej Per!

Tack för en mycket givande kurs!
Det märks att du är dig själv och att du verkligen uppskattar det att få lära ut, det gör dig till en mycket bra lärare! Din värme skiner igenom det du gör.
Detta är en av de roligaste kurser som jag har gått på och att det gav sådan effekt på oss kursdeltagare är viktigt för mig som kom dit med en försiktig inställning.

Något som jag kom att tänka på som du kanske kan integrera i kursen är något sätt att lära sig ännu snabbare. När jag gick hypnoskurs förra året så lät kursledaren hypnotisera oss för att att vi skulle lära oss snabbare. Vilket i korta ordalag gick ut på att öka deltagarnas självförtroende och förhöja inlärningsförmågan, du kanske skulle kunna göra något liknande under din kurs? Det kan ju vara kul att sätta turbo på människor ibland ;-)

Åter igen tack!
Med vänliga hälsningar    Torbjörn Andersson, Göteborg

Stort tack för en otroligt bra kurs!
Generös är det ord jag allra först vill använda om dig, Per, och den kurs du nu genomfört för oss. Du bjuder på dig själv, din kunskap, ditt engagemang - underbart!
Du bjuder dessutom på rikligt med studiematerial, fin och avspänd miljö. Och så fika, frukt, alltid fräscht vatten på borden, detta på ett redan lågt kurspris.
Det har varit två dagar fullmatade med allt man kan önska sig av en kurs. Med en så vänlig och inbjudande atmosfär får man också nya vänner. Sammantaget kan det bara ge allra högsta betyg; fantastiskt kursinnehåll, riktigt go kursledare, välordnat arrangemang med nya upplevelser och nya insikter att ta med sig in i framtiden.
Tack, Per, helt fantastiskt!      Ulla Keyling    www.ullakeyling.se

Hej Per!
Vill tacka för en mycket givande och tankeväckande helg. Mycket matnyttigt!! Ska ta några dagar till att smälta allt och kolla igenom dvd och manualer. Det här är en del av det jag vill jobba med för personlig utveckling framöver.
Nu till lite kritik: Bara positiv faktisk. Om du, som i helgen, jobbar utifrån din personlighet och låter kursdeltagarnas förutsättningar och personligheter samarbeta med din, så blir det lika bra varje gång tror jag. Fikan på morgonen var, som du nog förstod själv, en kalasbra grej. Man hinner ta det med ro och vara lite social med de andra. Det är du som person gör en lyckad kurs. Jag gillar att du bjussar så på dig själv. Det hjälpte mig att slappna av och ta in så mycket jag kunde av infon.
Hoppas du blir nöjd med materialet från det som filmats. Du kan lätt bara ta bort min sluta röka grej eftersom jag tror det är för mycket av känslomässiga kopplingar som förhindrade ett bra resultat denna gång. Jag ska jobba på det själv. Men det var intressant att prova på.
Den andra blockeringen som vi tog bort lyckades direkt. Min känsla är definitivt annorlunda. Lyckat!!! TACK!!
Ser fram emot terapeutkursen som jag anmäler mig till nu. Många tack för en jättebra kurshelg!!
Kram Lena Funke, Trollhättan

Hejsan Per,
Ja det var en synnerligen trevlig och givande helg, jag var helt slut på Måndagen. Lokalen fin, frukost och fika fantastiskt. Du är en trevlig person att lyssna till och du gör det enkelt, även om det nu var mycket att gå igenom. Men det var många timmar fast tiden gick väldigt fort. Jag är intresserad av Terapeutkursen, vi får se vilken datum du fastslår om det passar. Ha de bra och stort varmt Tack för en utomordentligt intressant kurs.
Varma hälsningar Anette ifrån Orust

Hej Per!
Här kommer feedback från Mora angående helgens kurs. Jag och Ulla (min mor) satt och diskuterade på resan hem som gick bra, kom dock hem sent ca kvart i ett på natten trötta men nöjda. Det är det enda som man skulle kunna kalla minus (i alla fall för oss långväga) att kursen slutade lite sent på söndagen. Annars var det exemplariskt med raster, generöst med fika, trevlig lokal och en mkt trevlig kursledare.
Vi har nog bara beröm att ge dig. Lugn, trevlig, talade tydligt och lagom fort. Innehållet var mycket intressant och inspirerande hela tiden och det blev aldrig långdraget på något sätt. Bra med kursmaterial och att du tog dig tid att kopiera och skicka ut material tycker vi är fantastiskt. Det känns verkligen att du bryr dig att det skall bli så bra som möjligt för oss kursdeltagare.
Som sagt vi kommer inte på något negativt eller något vi skulle vilja ändra på. Jag (Lena) har varit på många kurser genom åren så jag har och jämföra med. Allt sammantaget så hamnar du nog i topp!
Mvh Lena och Ulla Rask

Hej, Per!
Jag vet att Anna har skrivit från oss o. tackat dig för den fantastiska kursen du gav 4-5 sept! Nu har jag väl börjat landa i kroppen och börjat smälta det som hände och händer med EFT. Det är ju bara så spännande att det går så fort med den här metoden.
Jag arbetar som massör sen 13 år tillbaka och jag vill nu mer än gärna använda mig av EFT också. Men ska öva,öva och jag är så glad att jag har Anna ett par mil bort så vi kan träffas o testa o öva på varandra. Prövade igår på en person med trötthet -bättre efter 7 min!!!
Det är som Annas symbolik med skattkistan-för det är det verkligen! Jag har under åren varit på en hel del helgkurser men det ska jag säga dig Per, att den här kursen var helt klart den bästa jag varit på. Vill gärna gå den igen. Allt ifrån lokalen med dukar,vatten o frukt gjorde att man kände sig välkommen direkt,gott fika o bensträckare . Ditt lugna, fina upplägg av kursen var helt perfekt,o din härliga humor!!! Det märks att du verkligen kan detta o brinner för det. Gruppen i sig var ju också bara så bra-som en familj. Som du sa-ingen tog mer plats än någon annan. Vilket är viktigt. Så vi ses igen-det kan jag lova! Många kramar från Marie Åstrand-Åberg Och jag vet att Anna hälsar också!

Per: Får jag ta med texten i ditt feedbackmail på min hemsida?
Anna: Självklart får du gärna använda texten till din "respons-sida", det är ju helt sant och upplevt av mig, så varsågod!.....

Hej Per! Många stora tack för upplevelsen din kurs erbjöd oss i helgen!

Det känns spännande, dock en aning omtumlande med alla de möjligheter vi nu har fått att komma vidare med oss själva...

Vi upptäckte när vi körde hem att vi båda upplevde att tiden gick markant snabbare under söndagen jämfört med lördagen. Vi drog då slutsatsen att vi suttit så trollbundna att vi förmodligen transcenderat mest hela tiden! Vi tyckte nämligen att timmen bara hade känts vara i 10-15 minuter; -Va? Är det redan rast, det hade vi ju precis!!! Varje gång du sa att det var rast... Anna upplevde att hon kände sig betydligt mer koncentrerad under hela bilkörningen hem. Liksom kristallklart i huvudet utan någon som helst ansträngning. Lägg då till att detta kändes mycket behagligt och avslappnande.
Marie var trött men konstigt pigg ändå, liksom lättare i huvudet och klar i ögonen. Marie tyckte inte att cigaretten smakade lika gott som innan.( Hade endast följt med i eft-behandlingen på de andra) Anna (jag) provade, igår, eft på dotterns ridskolehäst. Hästen tycker inte om att bli rycktad och verkar ha ont i huden och värjer sig mot detta. Jag behandlade mig själv som om jag var hästen och under andra rundan slöt den sina ögon och sänkte huvudet och slappnade av! - Vad hände med hästen? frågade dottern. Det häftiga var att hästen inte heller reagerade med obehag när hon rycktade av den EFTER lektionen!!!

Med vänlig hälsning! Anna Bergqvist, Åseda

Pers anm: EFT-behandling av djur och/eller på distans fungerar inte riktigt lika konsekvent som direkt EFT-behandling men resultaten är långt bättre än vad slumpen skulle innebära. Denna gången fungerade det ju över förväntan.

Jag tyckte att kursen var jättebra. Bra att vi gjorde en gruppbehandling i början - det är alltid lite nervöst i början av en kurs och det kändes lugnare efteråt! Det jag uppskattade mest är att du var dig själv och att det verkligen märks att EFT är "din grej". Din omtänksamhet och att du visar respekt för alla är jättefint att se. Det var en fördel, att ha gått igenom videoCDskivorna innan jag kom på kursen. Kanske skulle vi haft mer tid på oss när vi behandlade varandra. Den svenska kursdokumentationen du gjort är jättebra - kan inte komma på hur den skulle kunna bli bättre! Kände en väldig energi i kroppen när jag knackade.
Madeleine Landin

Jag kan inte annat än att säga "jag blev frälst". Man får nästan en känsla av att EFT är för enkelt för att vara sant. Kursen var suveränt upplagd, med lagoma pauser, generösa och goda mellanmål. Tempot var lagom, så att man verkligen kunde hänga med och ta till sig informationen. Samt den praktiska delen där jag särskilt minns inslaget där du behandlade "henne" och vi också var aktiva. Att få se effekten på henne var enormt intressant. Jag tyckte du var tydlig i ditt framförande, gjorde bra pauser, bemötte frågor på ett lungt sätt. Tidsschemat blev jag imponerad av. Dokumentationen var lättöverskådlig.
Ulla Karlsson.

Elina - feedback efter 8 år med EFT, Januari 2014:  (Juni 2006 nedan)

Hej Per! Det var mycket länge sedan jag skrev mitt omdöme om EFT-kursen jag gick för dig Per. Och hur jag kände då. Sen dess har det hänt massor! Först tog jag nästan ett helt år på mig innan jag ens började titta på dvdfilmerna, jag hade så oerhört mycket jobb just då, bl. a med mitt arbete med den mentala processen “Resan” som påminner en del om EFT men som är mer tidskrävande och som också kan vara svår att göra ensam.

Så när jag väl börjat titta kunde jag inte sluta! Kan detta verkligen funka så lätt, tänkte jag och bestämde mig för att testa det med en gång på mina knän som varit ett bekymmersområde ända sen barndomen. Till min oerhörda förvåning hade jag inom loppet av en halvtimme blivit av med alla smärtor och kunde gå lika lätt och ledigt som vem som helst. Det håller nog inte i sig, tänkte jag. Men det gjorde det. För tre år sedan var jag nere i Spanien och vandrade Campostelaleden. Ensam. Och jag gick den norra leden, vill jag tillägga, som är betydligt mer avancerad än den södra. Ändå inga problem. Under åren som gått sen den första gången har jag jobbat på alla möjliga små och stora problem. Min höjdskräck är borta vilket jag galant bevisade när jag satt uppflugen på taket på min stuga och målade. Min psoriasis håller jag i herrans tukt och förmaning genom att bearbeta de omständigheter som skapar den. Min syn likaså. Den har inte förändrats någonting, och hade det inte varit för att jag är så väldigt förtjust i glasögon av alla de sorter så undrar jag om jag inte skulle kunna ta bort det lilla synfel jag har, helt och hållet.

Jag använder EFT på skoskav, på sömnproblem, på stress, på besvikelser, på magont, på sorg, i trafikköer, för ingenting särskilt eller bara för att, helt enkelt på ALLT numera! Och som om inte mina egna erfarenheter skulle räcka har jag ju mängder av helt fantastiska resultat på mina kunder. Och på mitt barnbarn då hon gick rakt på en huggorm. Hon blev inte biten, så medan både ormen och hon hämtade sig från chocken gjorde jag EFT för fullt på henne – ormen fick klara sig själv – och där finns inte så mycket som en smul av rädsla i henne från den händelsen. Hon har t.o.m en egen orm!

En annan berättelse som jag tycker om att berätta är en om en kvinna som var så oerhört rädd för att flyga. Hon hade sin dotter i Peru och ville hälsa på henne, så hon var väldigt motiverad vilket hjälper mycket, men skräcken var så stor att hon inte ens kunde se en resekatalog liggandes på ett bord en gång! Än mindre gå till en resebyrå. Hon kom till mig tre gånger. Efter ungefär två månader fick jag ett sms från henne. “Jag har nu gjort åtta flygresor, lyft och landat sexton gånger under min resa – och inte varit rädd en enda gång! Tack för all hjälp”, stod det. Sånt gläder. Man förstår vilken potential den har, den här metoden.

Och så har vi ju alla upplevelser på våra kurser. Helt otroliga händelser ibland. Man fullkomligt häpnar. Både över vad människor varit med om och hur fort det kan bli lättnad från dessa – ibland livslånga – trauman. Något du är outstanding på att behandla! Det är en fröjd att se dig så elegant ta hand om dessa svåra fall. Så, Per, vad jag än sa den där första gången jag skrev, så är saken helt annan nu. Du är verkligt duktig på vad du gör, och jag är mycket mycket tacksam för att jag fått följa med på den här EFT-resan med dig! Hälsar din tidigare elev, numera bisittare, Elina.

Elina, Juni 2006:  (Januari 2014 ovan)

Enkelheten i tekniken är tilltalande i alla högsta grad! Upplägget bra. Rasterna bra. Tid för lite eftersnack kanske? Lägg gärna på en halvtimme för det. Jättebra med uppföljningsträffar. Bra att du lärde ut "genvägen" först. Helt rätt tänkt. Du är vänlig och välkomnande - och generös. Säkert kan du bli ännu mer proffsig - det kommer med antalet kurser. Bra dokumentation.
Elina Waegle-Karlsson

Feedback efter en kvällskurs mot godisberoende med efterföljande behandlingsplan:

Min målsättning var att satsa ordentligt och behandla 4 ggr/dag. Men redan efter 5-6 dagar glömde jag bort detta, och fick dåligt samvete för att inte ens hinna med att prioritera något så enkelt. Jag kom då på att det inte handlade om detta, utan lusten=suget på godis var borta, alltså jag stördes inte av det en gång så påfrestande sug, som ständigt tog upp mina tankar: Var i affären fanns godisdisken? Nu handlar jag utan att lägga märke till denna del av affären. Nästa problem var "ost" men det har liksom "följt med" och försvunnit. Nu skall jag ge mig på ostbågarna med samma teknik.
Anna-Lena Westlin

EFT är bara för otroligt för att vara sant. Det var lätt att lära sig. Mycket intressant kurs. Mycket lungt och harmoniskt framförande. Du tog dig tid att lyssna på alla frågor. När jag "knackade" bort ilska, så kände jag oro och panik i magen, vilket blev bortknackning av övergivenhet (lämnad ensam). Kanske mer tid för övningarna parvis.
Christina K.


UPP till menyerna     Senast uppdaterad 2016-10-12     P.T.